Co za to může

Zdraví vašich vlasů závisí především na krevním oběhu a na výživě. Někdy může být ale ztráta vlasů způsobená také problémy se štítnou žlázou, jaterními hormony nebo stresem. Ať už jsou však vaše problémy způsobeny tímto nebo prostě drastickými kosmetickými postupy (příliš časté odbarvování a barvení, denní žehlení, agresivní přípravky apod.), následující rady vám mohou pomoci.

Jezte a pijte pro své vlasy

Jíte zdravě tak, aby vaše strava obsahovala veškeré důležité vitamíny, minerály a antioxidanty? Vaše vlasy musí být vyživované nejenom zvnějšku ale také zevnitř. Profesionálové tvrdí, že například organická dieta je pro zdraví vlasů velice vhodná, protože obsahuje především čerstvou zeleninu a ovoce. Také potraviny bohaté na křemík (například cibule, česnek nebo vejce) jsou vhodné pro vyživení vlasové pokožky. Jód a draslík také podporují růst a sílu vlasů, najdete je například v chaluhách. Co se týče nápojů, tak sladké limonády a káva vlasům vůbec neprospívají, právě naopak. Místo toho byste měla pít raději jen minerálku, a to alespoň šest sklenic denně.

Chemie

Veškeré kosmetické přípravky, ať už jsou „zaručeně přírodní“ nebo ne, obsahují určité množství toxinů, s tím je třeba počítat. To může vést ke ztrátě kvality vlasů. Tato záležitost je však individuální. Pokud se u vás tedy náhle vyskytly problémy s vlasy nebo vlasovou pokožkou, zaměřte se na to, jestli jste nezačala používat například nějaký nevhodný nebo nekvalitní přípravek.

Technologie

Extrémní působení tepla jako třeba při žehlení vlasů nebo fénování může vlasy také silně poškodit. Raději proto žehlení každý den vynechejte a nechte si ho jen na sváteční příležitosti – třeba na sobotní párty nebo návštěvu přátel.

Tipy Kafe. cz :

Mangová vlasová kúra MINI

Účinné ingredience jako mangové mléko s výživným lecitinem a mangovým extraktem, kakaové a bambucké máslo, rýžový extrakt, biotin a provitamín B5, se starají o optimální péči pro každý vlas. Jako speciální ingredienci tato kúra nabízí extrakt z bavlníku, který vyhlazuje poškozenou vlasovou strukturu a dodává vlasům zářivý lesk. Díky unikátní receptuře budou vaše vlasy optimálně vyživeny a chráněny před negativními vnějšími vlivy. Mangová kúra dá vyniknou barvě vašich vlasů a vy se z ní budete dlouho těšit. Všechny ingredience jsou BIO.

Cena za 1 ks: 59 Kč

Queen Helene olejový vlasový zábal s placentou

Regeneruje zničené a poškozené vlasy. Obsahuje Panthenol Pro-Vitamin B5, Lanolin, olej a Placentu. Prokrvuje a zamezuje vypadávání vlasů. Zahřátý olej regeneruje zničenou strukturu, třepící konečky, vlasy poškozené vlivem chemických přípravků a horkovzdušných fénů. Ošetřuje všechny typy vlasů. Neobsahuje minerální olej a tak opláchnutím teplou vodou zábal snadno odstraníte. Zanechává bohatší, přirozenější a zdravější vzhled.

Cena: 167 Kč

ALTERMED Panthenol Balm

Balzám na vlasy s vysokým obsahem D-panthenolu, výtažky z ženšenu a zeleného čaje. Regeneruje vlasy poškozené vlivem okolního prostředí, hydratuje, podporuje jejich růst a kvalitu. Zároveň působí jako kondicionér, umožňuje snadné rozčesávání vlasů a zvyšuje jejich lesk a objem.

Cena: 73 Kč

Dvousložková regenerační kúra (6 x 10 ml), Wella professional

Extra výživná expresní kúra. Produkt s dvojitou ošetřující technologií. Čirá fáze s ošetřujícím komplexem výživných látek proniká hluboko do poškozené struktury vlasu a tím ji vyživuje, ošetřuje.

Cena: 714 Kč

Měla jste někdy problémy se svými vlasy? Jak jste si s tím poradila vy?