I vaše chodidla si zaslouží péči

Nejen po zimě, ale i po létě si vaše nohy zaslouží péči. Jestliže o ně pravidelně nepečujete, nebo jejich »údržbu« nesvěřujete do rukou šikovné pedikérky, pravděpodobně můžete svému okolí vystavovat na odiv maximálně popraskanou a ztvrdlou kůži na patách a možná i na chodidlech. Pokud celou podívanou korunujete loupajícím se červeným lakem, máte opravdu nejvyšší čas udělat si chvilku pro sebe. Lépe řečeno pro své nohy. Přichází přece sezóna návštěvy různých wellness lázní, krytých bazénů a saun a ani tam byste si přece nechtěla trhnout ostudu.

A jdeme na to!

V případě, že jste z jakýchkoliv důvodů zavrhla návštěvu pedikérky, nezbude vám nic jiného, než si pomoci sama. Nejprve dopřejte nohám příjemně teplou patnáctiminutovou lázeň, nejlépe s přídavkem mořské soli (vhodná je zejména sůl z mrtvého moře). Relaxační a změkčující účinek znásobí několik kapek kvalitního levandulového éterického oleje. Poté použijte speciální škrabku. Pozor - příliš velký tlak a síla by mohly nožky poškodit! Nakonec paty obruste jemným pedikérským pilníkem určeným přímo k tomuto účelu. Máte-li čas, dopřejte si automasáž výživným krémem. Postupujte od prstů výše, klidně až k lýtkům.

 

Antistress koupelová sůl s levandulí a vřídelní solí, Manufaktura

Relaxační koupel s vřídelní solí a levandulí přispívá k prokrvení pokožky a příjemnému odpočinku, sůl navíc dodá pokožce důležité minerální látky. Během koupele je organismus stimulován hned na několika úrovních: teplá voda, minerální látky a přidané vonné oleje.

Cena: 105 Kč

Koupelová sůl z mrtvého moře, Procyon

Obsahuje sůl z Mrtvého moře, která svým ideálním složením minerálů působí příznivě na pokožku těla. Pokožku vyživuje, uklidní a hojí. Jako kosmetika se ideálně hodí pro zákazníky s citlivou pokožkou s tendencí k zánětlivým chorobám kůže.

Cena: 89 Kč

Regenerační dvousložkový koupelový olej s vřídelní solí a výtažkem pšenice – smetana a vanilka, Manufaktura

Regenerační koupelové oleje s vřídelní solí jsou zajímavé kombinací dvou složek, z nichž jedna pokožku šetrně umyje, zatímco druhá ji díky obsahu výživného oleje zanechá hedvábně jemnou a hebkou. Koupelové oleje jsou navíc obohaceny o zvláčňující výtažek z pšenice a zjemňující vřídelní sůl. Před použitím je nutné balení důkladně protřepat, aby se obě složky smísily, a poté nalít do proudu tekoucí vody. Příjemnému pocitu uvolnění a pohody napomůže také nostalgická vůně vanilky a smetany.

Cena: 119 Kč

Udělejte jim zábal, zaslouží si to

Nejen vlasy, koruna každé ženy, si zaslouží čas od času pěstící zábal. Namažte své nohy na noc kvalitním sádlem smíchaným s několika kapkami antiseptického éterického oleje (např. tea tree), nebo prostě kvalitním mastným výživným krémem, pak na ně navlékněte tenké bavlněné ponožky a posléze tlusté ponožky teplé (pozor, ponožky by měly mít na noc volné lemy). Vaše končetiny budou ráno jako vyměněné – měkké, jemné a hladké!

Nic nezabírá? Jděte k dermatologovi!

Jsou-li vaše chodidla přes všechnu láskyplnou péči v žalostném stavu, rozhodně zavítejte k dermatologovi. Možná bude příčinou vašich obtíží plísňová infekce nebo nějaké jiné kožní onemocnění. V takovém případě bývá veškerá domácí péče většinou marná. Bakteriemi napadená pokožka potřebuje nějakého účinného pomocníka, kterého vám váš dermatolog jistě ochotně předepíše.

Extra tip Kafe.cz

Co takhle kromě nepřeberného množství přípravků z drogerií a lékáren vyzkoušet staletími prověřenou, čistě přírodní, africkou kosmetickou specialitu zvanou Bambucké máslo neboli Shea butter? To se tradičně vyrábí např. v Ghaně, Mali a Nigérii. Surovinou pro výrobu jsou ořechy ze stromu zvaný »máslovník«, ze kterých se speciálními procedurami získává unikátní mazlavá hmota bohatá na celou řadu vitamínů a minerálů a dalších specifických fytolátek. Bambucké máslo je velmi vhodné nejen pro exematickou pokožku, popáleniny a opruzeniny, ale zejména pro pokožku suchou až rozpraskanou – třeba tu na vašich patách.

Bio Karité 100% bambucké máslo, Saloos

Cena: 99 Kč

100% Bambucké máslo L´OCCITANE

Cena: 699