Po dosažení orgasmu bych nejraději usnul. Měl bych se ještě chvíli mazlit s partnerkou, aby neřekla, že nejsem špatný milenec?

Odpověď sexuologa: Spousta mužů je po vyvrcholení příjemně unavená, že by nejraději usnula. To je v podstatě v pořádku. Může tomu být tak, protože se prostě cítíte po nočních hrátkách s partnerkou dobře. Proto, pánové, neváhejte, a ještě než upadnete do spánku, jí to řekněte.
Tohle si myslí většina žen: Vůbec bych se nezlobila, kdyby se se mnou ještě chvíli mazlil nebo si povídal. Někdy mám trochu nepříjemný pocit, že po sexu už najednou pro něj neexistuju, ale samozřejmě znám i mužskou variantu o nutnosti okamžitě vypnout.

V jaké poloze dosáhne žena nejsnadněji orgasmu?

Odpověď sexuologa: Muži dosahují orgasmu v téměř každé poloze. Ženy jsou na tom ovšem o poznání hůř. Vaginálního orgasmu může žena dosáhnout v sedě na okraji posteli. Partner si před ně klekne na kolena. Takto do ní partner může hluboce vniknout a zároveň optimálně stimulovat klitoris a bod G. Pro dosažení klitorálního orgasmu je nejlepší vyzkoušet orální sex.
Tohle si myslí většina žen: Ano, orální sex je velmi účinná a obvykle rychlá varianta. Ale nelze generalizovat.

S partnerem bychom chtěli dosáhnout orgasmu současně. Jak na to?

Odpověď sexuologa: Pravidlem zůstává, že muž a žena dosahují orgasmu rozdílně. Když se pokouší o to, aby během milostných hrátek dospěli k simultánnímu orgasmu, zvyšují akorát nepříjemné napětí. Takže buďte v pohodě. Žádný stres a nechte to na náhodě.
Tohle si myslí většina žen: Chce to trénink. Zpočátku jsme orgasmus společně nedosáhli, ale po nějaké době, kdy jsme si na sebe zvykli už zkrátka víme jak na to...

Abych v sobě vybudil chuť na sex, flirtuji s jinými ženami. Měl bych mít černé svědomí?

Odpověď sexuologa: Flirt na cestě domů dokáže vaši touhu pořádně rozpohybovat. Ale řiďte se heslem: Chuť na koláč můžete mít kdekoliv, ale snězte jej až doma. Proč neznásobit touhu na sex pohledem na krásnou modelku na plakátu na fotku vaši přítelkyně či neškodným flirtováním s kolegyní?
Tohle si myslí většina žen: Vidíme to nerady. Černé svědomí mít nemusíte, pokud flirtování neprobíhá před našima očima, ale běda, jestli to dojde dál!

Je normální mít dva milence?

Odpověď sexuologa: Trvalá nevěra nejde v milostném vztahu tutlat dlouho. Sex mimo vztah je také nejčastějším důvodem jeho rozpadu.
Tohle si myslí většina žen: Některé ženy zvládají více milenců, ale vzhledem k tomu, že se nám sex pojí s emocemi je běžnější mít jednoho sexuálního partnera.

Jaká poloha se hodí pro rychlý sex?

Odpověď sexuologa: Poloha zezadu – na pejska. Umožňuje hlubokou penetraci a dokáže vyvolat neobyčejně silnou, animální vášeň.
Tohle si myslí většina žen: Souhlas. Rychlý sex na kuchyňské lince, v převlékací kabince či v autě (tedy v obtížnějších podmínkách) ale také má své kouzlo!

Jsem single stejně jako můj kamarád. Oběma nám chybí sex. Můžeme se spolu vyspat?

Odpověď sexuologa: Možné to je, ale pekelně těžké. Je velmi obtížné vyspat se s někým, ke komu jste si nevytvořili určité emocionální pouto. A když se do nej nedejbože zamilujete, budete to mít ještě těžší.
Tohle si myslí většina žen: S kamarády se nespí. Můžete o ně velmi rychle přijít.

Potřebuje žena k sebeukojení vibrátor?

Odpověď sexuologa: Ženy nejčastěji masturbují tak, že si mnou klitoris a jeho okolí, k čemuž vibrátor nezbytně nepotřebují. Nelze ale generalizovat. Každé dělá dobře něco jiného.
Tohle si myslí většina žen: Není vůbec nezbytný. Každá žena si umí poradit velmi dobře i bez něj.

Mám přiznat nevěru?

Odpověď sexuologa: Kdo by si nevzpomněl na Zatloukat! Zatloukat! Zatloukat! Okřídlené heslo doktora Plzáka platí v případě, že se jedná o drobné uklouznutí. Pokud ale chcete ulehčit svému svědomí, nezbude vám, než jít z pravdou ven. Jasně, má to svoje rizika. Ale vztah se přiznání může také paradoxně pročistit.
Tohle si myslí většina žen: Raději ano. Pokud nejde o jednorázový a naprosto bezvýznamný úlet, stejně bychom to časem poznaly. Některé z nás hodně brzy.