Nerada se líčíte?

Permanentní make-up neboli kosmetická tetováž má svůj původ v USA. Díky permanentnímu make-upu můžete dobarvit, zvýraznit a hlavně zkrášlit některé partie obličeje. Pomůže vám například nahradit chybějící obočí, vylepšit jeho tvar, opticky zvětšit či upravit tvar rtů, zvýraznit oči nebo opticky poupravit povadlé koutky očí. Díky němu je možné zaretušovat drobné jizvičky a nebo doplnit chybějící pigment. Ocení ho také ženy, které se nerady líčí, nebo jsou na líčidla alergické. Je vhodný také pro ženy, co nosí brýle a líčení je pro ně obtížné.

Permanentní make-up dělíme na dva druhy

Zkrášlovací – používá se na obočí, horní i dolní linky, kontury rtů s probarvením, znaménka krásy.
Lékařský - užívá se na pooperační jizvy, poúrazové jizvy, popáleniny apod.

Jak se permanentní make–up provádí?

Používá se speciální přístroj s připevněnou jehlou, která má rozdílný počet hrotů, kmitá vodící lištou, nabaluje na sebe pigment a proniká tak do pokožky. Pigment je vpravován do druhé vrstvy kůže. Takto uložená barviva pak prosvítají vrchní vrstvou pokožky a vytváří požadovaný tvar. Díky tomu jsou barvy tlumené, protože vrchní vrstva kůže není průhledná. Barva není trvalá a postupem času bledne. Permanentní make–up vám vydrží asi 3 až 5 let.

Bolí to?

Při téhle poměrně šetrné nechirurgické metodě se používá lokální anestetikum v podobě masti, díky níž je metoda mnohem snesitelnější. Nemusíte se tedy bát nějaké sužující bolesti. Jde spíše o bolest štípavou, která však může být pro někoho nepříjemná. Po zákroku je potřeba asi týden mazat inkriminované místo hojivým krémem. Po dobu hojení se vyvarujte máčení, škrábání nebo loupání stroupků. Pokud je někde barva světlejší, je možné podstoupit po 28 dnech opravu, během které se barva doplní.

Výběr studia nepodceňte!

Jestliže nechcete po zákroku permanentního make-upu vypadat jako Marfuška z pohádky Mrazík, vybírejte velmi pečlivě, komu se svěříte do rukou. V každém případě absolvujte návštěvu do více studií, abyste zjistila, jaké služby a v jakých cenových relacích jsou k dispozici. Dejte přednost pracovišti, kde je personál ochotný vysvětlit vám všechny nejasnosti. Určitě přihlédněte i k celkové úrovni a vzhledu studia. Zeptejte se na dobu praxe pracovníků a chtějte vidět oprávnění k provozování této činnosti. Mělo by být volně k nahlédnutí ve studiu. Nenechte se zlákat nejlevnější nabídkou. V levných studiích mohou používat méně kvalitní barvy a nástroje.

Obvyklé ceny

Obočí vás přijde na 3 až 4000 Kč, horní linky a dolní linky se platí zvlášť, za každou je to průměrně 2500 Kč. Dále máte k dispozici konturu rtů, modelaci rtů a výplň rtů, přičemž každý ze zákroků se pohybuje kolem 4000 Kč. Jestliže zvolíte kompletní permanent, připravte si zhruba 9000 Kč.

Na závěr nabízíme několik důvodů, proč se pro něj rozhodnout:

  • Díky permanentnímu make-upu budete působit přírodním, výrazným a upraveným dojmem
  • Je velmi pohodlné vypadat dobře 24 hodin denně, 7 dní v týdnu
  • Nechce se vám několikrát denně upravovat klasický make-up
  • Nosíte brýle nebo kontaktní čočky
  • Máte alergii na líčidla nebo velmi citlivou pleť
  • Ráda byste vyretušovala jizvy po plastických operacích, úrazech, rozštěpech apod.